OVER SMARTINHUIS

Wat begon als een droom op een kleine kamer met beperkte middelen is uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf. In slechts 3 jaar tijd hebben we onze voorraad uitgebreid met meer dan 10.000 producten, waaronder verschillende soorten stopcontacten, dimmers, schakelaars, slimme stekkers en slimme rookmelders.

Alles is begonnen met een idee, een droom en een visie. De oprichter van SmartinHuis (Tim Groote) verhuiste in 2020 naar een ander huis. In dit huis bevonden zich vele stopcontacten, schakelaars en dimmers met de reguliere plastic behuizingen zoals we ze allemaal kennen. Daarnaast waren de stopcontacten, schakelaars en dimmers niet slim. 

Op dat moment werd het zaadje geplant en kwam het idee tot leven om hoogwaardige producten tegen een eerlijke prijs op de markt te brengen. Producten die voor iedereen toegankelijk zouden zijn.

SmartinHuis Nederland Oud-magazijn-2-1024x599 Over ons

De avontuurlijke reis begon eind 2021, waarbij we genoegen moesten nemen met nog geen 10 vierkante meter aan ruimte. In deze krappe setting kon je ternauwernood de bureaustoel naar achteren schuiven of de stellingen kregen alweer een por. Niet bepaald de meest comfortabele situatie, maar hey, je moet ergens beginnen!

Enkele maanden na de lancering van SmartinHuis begonnen de bestellingen binnen te stromen. Meer bestellingen betekenden uiteraard meer voorraad, en dat zorgde voor behoorlijk ruimtegebrek. Het kleine lapje van 10 vierkante meter was immers niet bepaald geschikt voor deze explosie aan spullen. Het voelde bijna alsof de kamer ineenkromp door al die extra opgeslagen voorraad!

Na een halfjaar van hard werken groeide de voorraad in zo’n rap tempo dat meerdere kamers tot de nok toe gevuld waren. Zelfs de vloer diende als extra opslagruimte. Het werd steeds duidelijker: we hebben een grotere opslagruimte nodig!

SmartinHuis Nederland Oud-kantoor-2-1024x599 Over ons

In 2022 was het eindelijk zover! Door de groeiende vraag naar onze producten was een verhuizing naar een grotere opslagruimte onvermijdelijk geworden. Hierdoor konden we onze capaciteit maar liefst vijf keer vergroten, waardoor we meer producten konden opslaan en aanbieden.

En dat is precies wat er gebeurde in 2022. Ons assortiment werd aanzienlijk uitgebreid en uiteindelijk hebben we meer dan 250 nieuwe producten geïntroduceerd. Om ervoor te zorgen dat we al onze verschillende producten goed konden opslaan hebben we een nieuw magazijnbeheersysteem geïntroduceerd. 

Onze stellingen werden allemaal voorzien van een label met een EAN-code en een afbeelding, zodat de producten eenvoudig kunnen worden gescand. Op deze manier kunnen we snel en efficiënt werken.

SmartinHuis Nederland Over-ons-4-1024x599 Over ons

Naast een grotere opslag, het uitbreiden van het assortiment en de verbeteringen aan de webshop moest er ook een ander kantoor komen. Daar hoorde uiteraard ook een nieuwe werkplek bij met ruimte genoeg om rustig te kunnen werken.

Met de toekomstvisie in gedachten begonnen we aan de renovatie van het kantoor. We wilden een ruimtelijke en moderne werkplek creëren waar prettig en efficiënt gewerkt kon worden.

Het nieuwe kantoor werd ontworpen met oog voor detail en functionaliteit. Parallel aan de renovatie van het kantoor werd ook het meubilair vernieuwd. Er kwamen extra monitoren, prettigere bureaustoelen en een grotere inpaktafel. Deze veranderingen waren nodig om het werkproces te optimaliseren en het comfort te vergroten.

SmartinHuis Nederland Over-ons-5-1024x599 Over ons

In 2023 zette SmartinHuis een grote stap voorwaarts door producten te gaan leveren voor grotere projecten. Dit leverde al snel mooie resultaten op en droeg bij aan de toenemende naamsbekendheid van het merk binnen Nederland. Met trots introduceerde SmartinHuis meer dan 150 nieuwe producten in hun assortiment, waaronder de slimme stekker en slimme rookmelder.

Halverwege datzelfde jaar introduceerde SmartinHuis het ”Zelf samenstellen” voor klanten. Klanten kregen de mogelijkheid om hun eigen producten samen te stellen via de webshop. Dit unieke concept gaf klanten de volledige vrijheid: van de volgorde waarin ze hun producten wilden ontvangen tot de kleur die ze verkozen.

Dankzij deze innovatieve stap was het mogelijk om tot vijf inbouwdozen volledig naar eigen wens aan te passen. Klanten konden deze producten geheel in hun persoonlijke stijl en voorkeuren inrichten. Dit werd enorm gewaardeerd door zowel particulieren als bedrijven, waardoor SmartinHuis verder groeide en een nog bredere doelgroep wist aan te spreken. Het resultaat was een divers en uniek aanbod van maatwerkoplossingen.

SmartinHuis Nederland Over-ons-8-1024x599 Over ons

Eind 2023 werd een mijlpaal bereikt voor SmartinHuis met de tot stand brenging van hun eerste business-to-business samenwerking. Het partnerschap met A&A Capacity in Wormerveer bood een unieke gelegenheid voor klanten om de Smart Home producten van SmartinHuis van dichtbij te bekijken en te ervaren.

Dankzij deze nieuwe fysieke locatie in Wormerveer konden klanten nu profiteren van een uitgebreidere en meer directe productervaring. Voorheen waren klanten beperkt tot het bekijken van producten online of via afbeeldingen, maar nu konden ze de producten aanraken, testen en de functionaliteit ervan ervaren. 

Al met al betekende deze eerste business-to-business samenwerking een belangrijke stap voor SmartinHuis. Het bood niet alleen een kans om hun klanten een verbeterde productervaring te bieden, maar ook om hun merkbekendheid te vergroten en nieuwe zakelijke mogelijkheden te verkennen. Dit partnerschap met A&A Capacity in Wormerveer markeerde het begin van een veelbelovend nieuw hoofdstuk voor SmartinHuis in de wereld van Smart Home technologieën.

SmartinHuis Nederland Over-ons-7-1024x599 Over ons

In 2024 heeft SmartinHuis grote ambities voor uitbreiding binnen Nederland. Het streven is om de producten op veel meer locaties in het hele land aan te bieden. Met een grotere verspreiding van onze innovatieve producten wil SmartinHuis een bredere doelgroep bereiken en het leven van mensen gemakkelijker maken. Of je nu in Amsterdam, Utrecht of Groningen woont, overal kun je binnenkort de slimme oplossingen die SmartinHuis te bieden heeft in het echt bekijken.

Maar daar blijft het niet bij. SmartinHuis heeft ook de Belgische markt in het vizier. Het doel is om SmartinHuis verder op te zetten en te introduceren in België. Hierdoor kunnen ook onze zuiderburen kennismaken met de unieke producten en technologieën die het dagelijkse leven kunnen verbeteren. Of je nu in Antwerpen, Brussel of Gent woont, ook jij kunt binnenkort kennis maken met de gebruiksvriendelijke SmartinHuis-producten.

Met als focus het vergroten van de beschikbaarheid en het introduceren van SmartinHuis op de Belgische markt, is het doel voor 2024 helder. SmartinHuis wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de voordelen en het comfort dat hun innovatieve producten te bieden hebben. Of het nu in Nederland of België is, SmartinHuis staat voor je klaar om jouw leven gemakkelijker en efficiënter te maken!